Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Brouwershaven 1

S.P.S. 1 - Brouwershaven 1 (competitie)

Bliksemstart
leidt niet tot dubbele cijfers

Lekker weer tijdens de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Brouwershaven, de hekkensluiter in onze klasse, is op bezoek en Mascha Jansen, de pupil van de week, zal een doelpuntrijke wedstrijd gaan zien. We beginnen goed en na dertien minuten staan we al met 4 - 0 voor. Bij de 1 - 0 zit een verdediger mis waarna Martin eerder bij de bal is dan de keeper. Vijf minuten daarna keert de keeper een schot met zijn voet en Martin is er wederom als de kippen bij, 2 - 0. Vervolgens neemt Stefan een corner en draait die in één keer over de keeper in het doel. Bij de 4 - 0 is het Jorn die van afstand simpel binnen kan schieten.

1

Foto 1: Jan.

2

Foto 2: De 3-0 uit een corner van Stefan.

Het vervolg van de eerste helft verloopt een stuk rustiger. We krijgen nog wel wat mogelijkheden maar het lukt Stefan, Leonard, Jan-Pieter, Martin en Marnix niet om de score verder op te schroeven. Daarbij dient tevens vermeld te worden dat de sluitpost van Brouw, na zijn niet al te sterk begin, zich goed herpakt heeft en laat zien dat hij best wel een balletje tegen kan houden.

3

Foto 3: Jan Pieter.

4

Foto 4: Martin.

In de rust benadrukt de trainer dat we achterin de nul moeten houden en Mark komt in het veld voor Jan-Pieter. Twee minuten na rust wordt er in het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Martin. Penalty, welke benut wordt door Ramòn V. Zelfs de mee opgekomen Jan D. kan vanaf de rand van de 16 de bal in de benedenhoek plaatsen en maakt zo zijn eerste doelpunt dit seizoen en de zesde in deze wedstrijd. Na een één tegen één met de keeper en een vrije schietkans die over gaat maakt Stefan ook zijn tweede van de middag door de bal van Ramòn V. langs de keeper te schieten.

5

Foto 5: Ramon.

6

Foto 6: Marnix.

Met nog een klein kwartiertje te spelen wordt Martin weer aangetikt in de 16, ditmaal schiet Leonard de penalty beheerst binnen en hij brengt zo de eindstand van 8 - 0 op het bord. Achterin spelen Edwin en Corné hun straatje schoon waardoor Matthijs een rustige middag had. Leander kwam nog in het veld voor Marnix en twee minuten voor het einde had de negende nog kunnen vallen maar Mark zijn voorzet gaat via een tegenstander tegen de lat en de terugkomende bal wordt door Martin tegen de onderkant van de lat geschoten.